1/4 >>

Sárga rózsa

25.5.2019 21:19

"Még akkoriban nem szelte keresztül a Hortobágyot a vasút; még nem is volt az Alföldön semmiféle vasút. A Hortobágy vize sem volt lecsapolva: a kétkerekű malom vígan kelepelt a kis folyamon... "

Így kezdődik Jókai Mór kisregénye, a Sárga rózsa, melynek alapján Társulatunk új táncjátéka készült. Decsi Sándor, Lacza Ferkó és Klárika, azaz Sárga rózsa szerelmi háromszöge, mely a széles Hortobágyon játszódik, remek alapot teremt a szélesebb vidék tánckultúrájának bemutatására. Kodály Zoltán Kállai kettős című művével és Petőfi Sándor verseivel fűzerezett táncjáték az árnyjáték (bábos technika) sokrétű lehtőségeinek felhaszálásával született. 

Színpadra alkalmazta: Dobsa Tamás, Zenei alap: Németh Dénes és zenekara, Rendezte a Kuttyomfitty Társulat

Új műsorunk bemutatóját 2020. január 22-én a Magyar Kultúra Napján, az ekecsi kultúrházban tartjuk. Bemutatónkkal kapcsolatos információkat a https://www.facebook.com/events/1190151998040530/ oldalon taláhatnak. 

Műsorunk létrejöttét a KULTMINOR - Fond na podporu kultúry národnostných menšín https://www.facebook.com/kultminor/ támogatta.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

 1/4 >>KUTTYOMFITTY TÁRSULAT
Nám. 1. mája 363/16
930 28 Okoč

kuttyomfitty@gmail.com
+421 (0) 910 988 352
Kuttyomfitty társulat

© Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign

Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign by GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom