<<  2/2 

Meseszínház és farsangi bál Linzben

8.5.2019 10:59 | Kuttyomfitty Társulat

Meseszínház és farsangi bál Linzben
Két rendezvényre is sor került az elmúlt hétvégén a Felsőausztriai Magyarok Kultúregyesülete és a Hétvégi Magyar Iskola közös szervezésében Linzben: pénteken a Kuttyomfitty Meseszínház műsorát láthatták a gyerekek és az érdeklődők, szombaton pedig a felsőausztriai magyarok közös farsangi bálját rendezték meg, nagy érdeklődés mellett.

A meseszínházra egy igazi cirkuszi sátrat készítettek elő, ahol a szereplők a cirkuszokban hallható jellegzetes zenére, pergős dobszóra látványos, izgalmas, vidám mutatványokat adtak elő. A szokásos cirkuszszámok között a cirkuszmester volt az, aki bekonferálta a műsorszámokat és a két művész – Dobsa Mónika és Tamás – interaktív módon igyekeztek bevonni a gyermekeket.

A Dobsa-duó a felvidéki Ekecsről érkezett Linzbe, immár másodszor, hiszen tavaly ilyenkor a Kukorica Jancsi-műsorukkal lepték meg a kicsiket s a nagyokat egyaránt. Ezeket a cirkuszi előadásokat a szülők és nagyszülők egyaránt élvezik. Látható volt bűvészmutatvány, kígyótánc furulyazenére, kötéltáncos, táncos medve, üveges szám, erőművész, botoló tánc. A produkciók között pedig rábaközi táncokkal varázsolták még színesebbé és változatosabbá az előadásukat.

A bátrabb gyermekek kimehettek a színészekhez, és bekapcsolódhattak a különböző mutatványok érdekes, egyben kihívást rejtő feladataiba. A műsor után sütemények, szendvicsek, finom falatok, üdítő, kávé mellett kellemes beszélgetés következett a jelenlévő három generáció tagjai, a színészek, és egymás között.

„Az ilyen alkalmak mindig szívet melengetők, mivel a generációk közti párbeszéd és együttműködés, meghallgatás, megértés, a tapasztalatok és értékek, élmények megosztása jelentik a jelen és a jövő magyarságának zálogát. Külön köszönet a hétvégi óvoda és iskola pedagógusainak – Medve Alexandrának, Kladek Mónikának, Gilián Edinának – és partnereiknek Medve Zoltánnak és Kladek Tamásnak, kik az esemény teljes lebonyolításában közösségépítő csapattársként vették ki részüket a munkából” - mondta Tőkés Enikő, a Felsőausztriai Magyarok Kultúregyesülete elnöke.
A túrórudi volt a nyerő a linzi magar bálban

A szombaton tartott farsangi bálon, az előző évek tapasztalatához hasonlóan vidám, örömteli hangulat lengte be a közösségi termet. Bárki beöltözhetett, és kreatív ötletének megvalósításával jelmezruhában mutatkozhatott be. Az est folyamán a jelmezek díjazásra kerültek, de mindezen túl a tombolakosarak éjféli kisorsolása is fokozta a kíváncsiságot, az izgalmat.

A hagyományokhoz híven most is több kategóriában díjazták a különböző jelmezeket. A gyermek jelmezeknél egy színes skálát láthattak a jelenlévők, hiszen volt köztük Minnie egér, keresztes lovag, hercegkislányok, kalózok többféle jelmezben, kártyás kislány, nindzsák, hawai kislány, Robin Hood, másfél éves, fehér öltönyös elegáns kisfiú, s még sorolhatnánk. A saját alkotások, barkácsolt jelmezek plusz pontok megszerzésére adtak lehetőséget a résztvevők számára. Az egyik fődíjat is egy ilyen, saját alkotás, a Pöttyös Túró Rudi nyerte a semleges zsűritől, amelynek összetétele az idén nemzetközi volt, hiszen még ausztráliai vendég is volt a zsűritagok közt. A zsűrinek minden évben nehéz döntést hoznia, épp ezért vigaszdíjakat is ajándékoztak a versenyzőknek, díjazva részvételüket.

A felnőtteknél apáca, ferences szerzetes, női hippi csoport, párizsi dáma, olajsejk a párjával, kalóz, bűvész páros, rendőr páros, filmsztár és női focista is felvonult. A szórakozás és szórakoztatás garantált volt a jelmezbe öltözött felnőttek részéről is.

„A farsangi bál azért is humoros, mert a különböző szerepekben, jelmezekben megjelent személyek közül a vidám hangulat kedvéért némelyek úgy is beszélnek, viselkednek vagy viccelődnek, mint akiknek az álarcát, szerepét magukra öltik. Egyszóval azonosulnak karakterükkel. Ezúton is köszönjük, hogy ily módon is hozzájárultak a farsangi bál sikeréhez, hangulatához. A talpalávalót a nagyváradi Elit Zenekar biztosította, akik első alkalommal léptek fel Linzben” - mondta Tőkés Enikő.

A Felsőausztriai Magyarok Kultúregyesülete köszönetet mond a lelkes szervezőknek (abc-sorrendben): Géci Valéria és Tibor, Kiss Levente, Kovács Jenő, Márton Irénke, Medve Szandi és Zoltán, Nagy Judith, Potlog Ildikó és Gábor, Tőkés Enikő.
 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  2/2 KUTTYOMFITTY TÁRSULAT
Nám. 1. mája 363/16
930 28 Okoč

kuttyomfitty@gmail.com
+421 (0) 910 988 352
Kuttyomfitty társulat

© Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign

Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign by GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom