Mit csiripelnek a verebek a Kuttyomfitty Társulat tájáról?

 

Németföldön a Cirkusz Folklórikusz sztárjai,  Pedagógus Expón Budapesten, Magyar virtus tour 2018. és nem utolsó sorban új bemutatóra készül a Társulat.

De menjünk szépen sorban. Farsang utolsó előtti hétvégéjén a tavalyi sikeres vendégszereplése után újra meghívást kapott a Társulat Németországba. Február 2-án, felső-ausztriai magyaroknál vendégszerepel a Társulat Linzben. Február 3-án, délelőtt, Regensburgban, délután Ingolstadtban, majd február 4-én, vasárnap délelőtt Stuttgartban és délután Münchenben fejezi be a turnét a Társulat, ahol a világszámokkal teli Cirkusz Folklórikusz című műsort mutatják be. Az érdeklődők a turnéról bővebben a www.kuttyomfitty.sk/musornaptar oldalon olvashatnak.

Február 24-én a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezendő Pedagógus Expón vendégszerepel a Társulat, amelyen több száz pedagógus vesz részt évről-évre. A Társulat már másodízben vendégszerepelhet ezen a rendezvényen, mely a Balatoni Kata nevével fémjelzett Így Tedd Rá! - program fő rendezvénye. Két éve Az elvarázsolt királykisasszonyt mutatták be, az idei Expón Az eltáncolt cipellőkkel varázsolják el a pedagógusokat. Az előadás mellett, mint kiállítók is részt vesznek a Társulat tagjai.  

A Németországi turné és a farsangi előadások mellett a Társulat készül a megközelítőleg tíz napból álló Magyar virtus tour 2018-ra. A Társulat nagy sikerrel mutatta be tavaly az 1848/49-es szabadságharcosoknak emléket állító ünnepi műsort. A Társulat nagy örömére volt olyan művelődésszervező, iskola, aki a tavalyi előadás után rögtön lekötötte az idei dátumot. A szabad időpontokról a www.kuttyomfitty.sk/musornaptar oldalon tudhatnak meg többet.

A Kuttyomfitty Társulat mindezek felett nagy erőkkel készül új bemutatójára, mely a Három az igazság! – három mese Mátyás királyról címet viseli. A Társulat az idei Mátyás király évhez igazodva időzítette a már régebben tervezett produkciót az idei év elejére, melyre az előzetes lekötések alapján nagy lesz a kereslet. A műsorban a Kuttyomfitty Társulattól megszokott tánccal, humorral, mesével idézik fel Mátyás király korát. Megtudhatják, hogy választották királlyá Mátyást, milyenek a furcsa látogatók, igazat mond-e az igazmondó juhász, hogy milyen a gonosz és haszonleső kolozsvári bíró.  A műsorban reneszánsz táncok és zászlóforgatás mellett udvari bolondok, királyok, komédiások, zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt. A Társulat bábjainak helyét ezúttal a nézők veszik majd át, tehát itt lesz a lehetőség a világra szóló színészkarrier beindítására. 

Figyeljék a verebeket, hogy mit csiripelnek a Kuttyomfitty Társulat tájáról, mert jönnek még újdonságok 2018-ban. (KB)