Társulat

Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, 
ott, ahol a tánc és a mese az úr, 
volt egy kis csapat, 
a nevük Kuttyomfitty Társulat. 

Társulatunk 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, hogy a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassa őket.  A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsoraink adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli. A Társulatunk 2011-es megalakulása óta négy műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek.

Az első műsorunk címe: A betyárok így éltek, úgy éltek… . A következő a sorban az óvodásoknak készült műsorunk, Az elvarázsolt királykisasszony címmel. Harmadik műsorunkat Az eltáncolt cipellők címmel mutattuk be. A legújabb műsorunk a felnőtt közönséget szólítja meg, címe: Aranyfészek, aranymadár.
Műsorainkban, eddig egyedülálló módon, négy előadói eszközt használunk, a táncot, éneket, szöveget és a bábokat.

A Kuttyomfitty Társulat fellépéseket vállal iskolákban és óvodákban, falunapokon, táborokban, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.
A Kuttyomfitty Társulat saját hangosítással rendelkezik.

A Kuttyomfitty Társulat álandó tagjai:

 

Dobsa Fodor Mónika:
néptáncos, néptánc-pedagógus, az ekecs-apácaszakállasi Pimpimpálé és a nyárasdi Tücskök Gyermek Néptáncegyüttesek művészeti vezetője. A Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos.

Dobsa Tamás:
néptáncos, néptánc-pedagógus, az ekecs-apácaszakállasi Pimpimpálé és a nyárasdi Tücskök Gyermek Néptáncegyüttesek művészeti vezetője. A Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas és Martin György-díjas táncos

 

A Kuttyomfitty Társulat alkalmi tagjai:

Rebro Ágota:
báb- és drámapedagógus, magyar-német szakos pedagógus.

Kurdi Gábor:

A Népművészet Ifjú Mestere, hangszerkészítő, előadó