Társulat

Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, 
ott, ahol a tánc és a mese az úr, 
volt egy kis csapat, 
a nevük Kuttyomfitty Társulat. 

Társulatunk 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, hogy a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassa őket.  A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsoraink adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli. A Társulatunk 2011-es megalakulása óta tizenkét műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek.

Az első műsorunk címe: A betyárok így éltek, úgy éltek… . A következő a sorban az óvodásoknak készült műsorunk, Az elvarázsolt királykisasszony címmel. Harmadik műsorunkat Az eltáncolt cipellők címmel mutattuk be. A felnőtt közönséget szólítja meg az Aranyfészek, aranymadár és NoÉs!? Fesztiválok nagy kedvence a Cirkusz Folklórikusz, Egyszer egy királyfi és a Kukorica Jancsi a Vitéz! Ünnepi műsoraink a Betlehem csillaga és a Magyar virtus. A Magyar tánctár egy rendhagyó tánctörténeti óra. Legújabb gyerekműsorunk az Ördöngős dudás.

Műsorainkban, eddig egyedülálló módon, négy előadói eszközt használunk, a táncot, éneket, szöveget és a bábokat.

A Kuttyomfitty Társulat fellépéseket vállal iskolákban és óvodákban, falunapokon, táborokban, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.
A Kuttyomfitty Társulat saját hangosítással rendelkezik.

A Kuttyomfitty Társulat álandó tagjai:

 

Dobsa Fodor Mónika:
néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos.

Dobsa Tamás:
néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas és Martin György-díjas táncos.

 

A Kuttyomfitty Társulat alkalmi tagja:

Kurdi Gábor:

A Népművészet Ifjú Mestere, hangszerkészítő, előadó