<<  26/29 >>

A fákon is lógtak Kapolcson, a Kuttyomfitty Társulat műsorán

29.10.2021 18:11

Július 26-án Bükkfürdőn léptek fel Cirkusz-Folkórikusz című műsorukkal a nagy múltú Gyógy-Bor Napokon, két nappal később az apácaszakállasi református gyerektábor vendégei voltak, július 29-én pedig a Művészetek Völgyében mutatták be műsorukat a kapolcsi Éltető Völgy udvarban. Ezután következett a muzslai Manótábor július 31én, ahol 96. alkalommal volt látható Az eltáncolt cipellők című előadás. Augtusztus 1-én pedig már Alistálon játszották a Kukorica Jancsi, a Vitéz! című darabot. 

„Örömmel konstatáltuk, hogy a nyári uborkaszezon kellős közepén ilyen sűrű a programunk. Főleg a kapolcsi fellépés lesz emlékezetes számunkra, ahol még a fákon is lógott a közönség, és az Éltető Völgy házigazdája, Kovács Krisztián rögtön lelkesen közölte velünk, hogy amit tud, máris magáévá tesz a műsorunkból, mert ő is ilyen cirkuszosféle, mint mi. Egyébként mindenhol nagyon jó volt a közönség, vették a lapot a kicsik és a felnőttek is” – tudtuk meg Dobsa Fodor Mónikától, a kétszemélyes társulat egyik tagjától. E hét szombatján a Nemeshodosi Nagy Lakomán, vasárnap pedig a garampáldi Szikince Fesztiválon találkozhat a közönség a Kuttyomfitty Társulattal. 

A néptáncos, néptánc-pedagógus házaspár, Dobsa Tamás és Dobsa Fodor Mónika társulata 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, amelyek a táncos élmény mellett néprajzi, népzenei és irodalmi ismeretekhez is juttatja őket. Tapasztalataik szerint ezeket a műsorokat az idősebb korosztály is kedveli. 

A lelkes családi minitársulat a megalakulástól eltelt szűk öt esztendő alatt összesen nyolc műsort állított színpadra és mutatott be iskolákban, óvodákban, falunapokon, táborokban, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken. Munkájukat a Népművészet Ifjú Mestere címmel, Fülöp Ferenc-díjjal és Martin György-díjjal jutalmazta a szakma. 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

<<  26/29 >>KUTTYOMFITTY TÁRSULAT
Nám. 1. mája 363/16
930 28 Okoč

kuttyomfitty@gmail.com
+421 (0) 910 988 352
Kuttyomfitty társulat

© Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign

Minden jog fenntartva - www.kuttyomfitty.sk
Webdesign by GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom